Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Napovednik

LEADER in Agra, 22. 8. 2022, Gornja Radgona

  • 22 avgust 2022 |

Na 60. Mednarodnem kmetijsko - živilskem sejmu AGRA 2022 v Gornji Radgoni bo 22. 8. 2022 na več dogodkih potekala predstavitev programa LEADER. Vabljeni na delavnice »Kakovost življenja na podeželju« (vabilo), okroglo mizo: Pomen evropskih sredstev za upravičence pri razvoju projektnih idej - predstavitev finalistov nacionalnega natečaja dobrih praks ,,Rural Inspiration Awards 2022'', posvet: Strateški načrt skupne kmetijske politike 2023-2027 ter na njihovo stojnico. Celoten program sejma je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

Natečaj AGROBIZNIS HI-TECH poteka že četrto leto

  • 22 avgust 2022 |

V Agrobiznisovem hi-tech natečaju že četrtič iščejo ponudnike in uporabnike novih tehnoloških rešitev, ki lahko izboljšajo učinkovitost skozi celotno prehransko verigo. Iščejo napredne, inovativne in predvsem uporabne rešitve v vseh fazah kmetijstva ter pri proizvodnji, logistiki in trženju hrane. Več o natečaju in prijavnica so na voljo TUKAJ, prijavite se lahko do 14. 10. 2022.

Preberite več...

Svet Evrope zbira predloge za najboljše evropske projekte na področju kulturne dediščine

  • 22 avgust 2022 |

Svet Evrope vabi k oddaji predlogov za najboljše projekte, pobude in prakse na področju kulturne dediščine, saj je eden od glavnih sklopov Strategije evropske kulturne dediščine za 21. stoletje (ST21) izmenjava praks in konkretnih izkušenj med državami članicami. Predlogi se zbirajo skozi celo leto, svojega pa lahko oddate prek spletnega obrazca (v angleščini) ali pošljejo na elektronski naslov Strategy21@coe.int. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

Javni poziv za oddajo ponudb za brezplačno promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva

  • 22 avgust 2022 |

Slovenska turistična organizacija (STO) aktivno pripravlja vsebine za izvedbo letošnjih digitalnih kampanj, katerih cilj je dvig prepoznavnosti Slovenije kot butične, zelene in varne destinacije zlasti pri potencialnih gostih višjega dohodkovnega razreda, posledično povečanje števila prihodov in prenočitev domačih ter tujih turistov ter rast prihodkov v turizmu. Ponudbo lahko oddate do 31.10.2022, več o možnostih brezplačne promocije pa si preberite TUKAJ.

Preberite več...

Nagradni natečaj za najboljšo žensko inovatorko v EU

  • 28 junij 2022 |

Evropski natečaj, ki poteka do 18. avgusta 2022, je namenjen ženskam, ki so ustvarile največji vpliv na področju inovacij, s kreiranjem novih in naprednih izdelkov in storitev v korist ljudi in planeta nasploh. V okviru natečaja se podeljujeta dve kategoriji nagrad: Inovatorke in Inovatorke v vzponu. V prvi kategoriji bodo tri najvišje uvrščene prijave prejele tri nagrade po 100.000 evrov. V drugi kategoriji pa bodo podeljene tri nagrade v višini 50.000 EUR za tri najvišje uvrščene prijave perspektivnih inovatork v vzponu, mlajših od 35 let. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Preberite več...

Odprte prijave na Rural Inspiration Awards 2022

  • 26 maj 2022 |

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zbirajo prijave za natečaj dobrih praks podeželja Rural Inspiration Awards* 2022 z geslom »Prihodnost so mladi«. Z natečajem želijo prepoznati najboljše prakse in projekte, ki prispevajo k razvoju in ohranjanju našega podeželja ter spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, ki naslavljajo sodobne izzive v kmetijstvu, gozdarstvu in razvoju podeželja. Projekti morajo biti podprti s sredstvi skupne kmetijske politike.

Natečaj, že četrti po vrsti, organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje.

Preberite več...

Javni poziv za Vavčer za digitalni marketing

  • 27 april 2020 |

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi ciljne skupine k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov za digitalni marketing.

Več o pozivu TUKAJ

Preberite več...