Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Napovednik

30 let LEADER programa, praznovanje in konferenca, 30. 11. – 3. 12. 2021, Halmstad, Švedska

• 29 november 2021 |

Praznovanja treh desetletij izvajanja pristopa LEADER zaokroža mednarodna konferenca, ki bo potekala v Halmstadu na Švedskem. Pregledu največjih dosežkov iniciative „od spodaj navzgor” bo sledila razprava o priložnostih, ki jih z lokalno demokracijo in participativnim pristopom lahko prinesemo na podeželje. Konferenco lahko spremljate virtualno preko povezave, ali pa si govore in razpravo v panelih ogledate kasneje na posnetku. Več o konferenci in programu je na voljo na povezavi TUKAJ.

Preberite več...

ENRD delavnica 'Vibrant Rural Areas: Rural Jobs'

• 25 november 2019 |

Delavnica ENRD 'Vibrant Rural Areas: Rural Jobs' bo potekala 27.11.2019 v Bruslju, Belgija.

Ta enodnevna delavnica bo vzpostavila boljše razumevanje možnosti zaposlovanja na podeželju in z njimi povezanih popdornih mehanizmov, ob upoštevanju širše perspektivce podeželja in različnih vidikov zaposlovanja na podeželju. Prikazala bo navdihujoče pobude in projekte ter udeležencem omogočila izmenjavo izkušenj in idej.

Dogodek je namenjen najrazličnješim zainteresiranim stranem, vključno s predstavniki držav članic, organizacij EU, regionalnih in lokalnih deležnikov, raziskovalnim inštitucijam in nevladnim organizacijam.

Program delavnice se nahaja TUKAJ.

Preberite več...