Napovednik

Novice Društvo

Potrjen projekt sodelovanja Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost

• 01 marec 2019 |

LAS med Snežnikom in Nanosom s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja prejela odločbo za projekt Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost. Potrjena je vrednost sofinanciranja v višini 99.997,56€. LAS med Snežnikom in Nanosom je na 4. javni razpis za podukrep 19.3. Programa za razvoj podeželja iz naslova Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine prijavila 5 projektov sodelovanja s slovenskimi LASi.

15. redni zbor članov DRSP – Škofja Loka, 21. 3. 201

• 28 februar 2019 |

Vabimo vas na 15. Redni zbor članov DRSP, ki bo v četrtek, 21. 3. 2019 ob 10.00 uri, v Galeriji Franceta Miheliča, Spodnji trg 1, 4220 Škofja Loka. Osrednji del bo razprava o aktivnostih v prvem delu leta in potrditev poročil o delu za 2018. MKGP pa bo predstavil nekatere aktualne zadeve. Zaključili bomo z ogledom rokodelskih dobrih praks in lokalno kulinariko tokratnega gostitelja LAS loškega pogorja. Gradiva bodo objavljena v začetku marca na spletni strani društva (TUKAJ).

15. redni zbor članov DRSP in posvet LAS

• 28 februar 2019 |

Vabimo vas na 15. Redni zbor članov DRSP, ki bo v četrtek, 21. 3. 2019 ob 10.00 uri, v Galeriji Franceta Miheliča, Spodnji trg 1, 4220 Škofja Loka. Osrednji del bo razprava o aktivnostih v prvem delu leta in potrditev poročil o delu za 2018. MKGP pa bo predstavil nekatere aktualne zadeve. Zaključili bomo z ogledom rokodelskih dobrih praks in lokalno kulinariko tokratnega gostitelja LAS loškega pogorja.

Vabilo

Gradivo:

1. mednarodna konferenca na temo žganih pijač,

• 26 februar 2019 |

Med 27.3. in 30.3.2019 bo v Puli potekala 1. mednarodna konferenca na temo žganih pijač, ki bo prvič združila vodilne strokovnjake s področja proizvodnje žganih pijač v Evropi. Ker gre za zanimivo in strokovno srečanje, na katerem bodo predstavljene zanimive teme s tega področja, vam posredujemo v informacijo vabilo in program konference, v kolikor se zanimate ali delujete na tem področju. Več

Preberite več...

Objavljene predstavitve 6. seje LEADER/CLLD pododbora (Bruselj, 31. 1. 2019)

• 26 februar 2019 |

Na spletni strani ENRD so objavljene predstavitve iz 6. seje LEADER/CLLD pododbora, ki je, dne 31. 1. 2019, potekala v Bruslju. Dogodka so se iz Slovenije udeležili predstavniki treh slovenskih LAS in predstavniki MKGP. Na zasedanju odbora je potekala predstavitev zadnjih novostih priprave zakonodajnih predlogov SKP po letu 2020 s poudarkom na LEADER/CLLD. ENRD je predstavil raziskavo LAS iz leta 2017, kakšna so mnenja LAS o izvajanju ukrepa in kako poteka njihovo delo, predstavljeno je bilo stanje izvajanja projektov sodelovanja LAS po različnih DČ po Evropi.