Napovednik

Novice Društvo

Na Slovenskih regionalnih dnevih 2018 tudi o CLLD

• 19 september 2018 |

Naslednji mesec bodo potekali Slovenski regionalni dnevi 2018 (18. in 19. oktobra v Termah Olimia v Podčetrtku), na katerih se vsako leto obravnavajo tematike s področja izvajanja regionalne politike. Namenjeni so soočenju mnenj in idej pristojnega vladnega ministrstva, vladnih organov, regionalnih razvojnih agencij, občin, drugih regionalnih akterjev in akademske sfere. Na predlog DRSP je na letošnji simpozij uvrščena »Predstavitev izvajanja mehanizma Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost - CLLD 2014–2020«. Svoje videnje bodo predstavili predstavniki MGRT, MKGP, RRA, svoje izkušnje pa bomo predstavili tudi predstavniki DRSP.
Več o dogodku (lokacija, program,..) si lahko pogledate na spletni strani, dogodka se lahko tudi udeležite, prijave so možne TUKAJ.

Uspešna predstavitev LAS Haloze na sejmu AGRA

• 20 september 2018 |

Na letošnjem Mednarodnem kmetijsko - živilskem sejmu v Gornji Radgoni se je predstavila tudi LAS Haloze ter 12 vinarjev in 10 drugih ponudnikov z degustacijami in prodajo svojih vin in produktov iz Haloz. LAS Haloze je izvedla številne razgovore, med drugim s predstavniki Zagrebške županije, predstavili so tudi projekte v izvajanju. V sodelovanju s Turističnim društvom Cirkulane, Društvom vinogradnikov in sadjarjev Haloze in Vinarsko zadrugo Haloze so pripravili program postavitve haloškega klopotca v sejemskem vzorčnem vinogradu. Skupaj s Turistično zvezo Slovenije in Katarina Pungračič, 22. vinsko kraljico, so organizirali okroglo mizo Pomen klopotca za vinsko regijo Štajerske. Več

Preberite več...

Operacija sodelovanja "Z roko v roki do kakovostne prehrane"

• 24 september 2018 |

LAS Notranjska, LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS Dolenjska in Bela krajina ter LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe bodo izvajale operacijo sodelovanja "Z roko v roki do kakovostne prehrane". Namen projekta, ki bo sofinanciran preko sklada EKSRP, je vzpostavitev sistema lokalne oskrbe oziroma kratkih dobavnih verig za kar je treba izvajati vzporedne aktivnosti tako na strani povpraševanja (javne ustanove) kot na strani ponudbe (lokalni ponudniki).

Preberite več...

Operacija sodelovanja "Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem"

• 24 september 2018 |

LAS Doline Soče (vodilni partner), LAS Posavje, LAS Gorenjska Košarica, LAS Med Snežnikom in Nanosom, LAS Krasa in Brkinov in LAS Obsotelje in Kozjansko bo izvajalo operacijo sodelovanja z naslovom "Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem". Projekt, sofinanciran s sredstvi iz sklada EKSRP, bo z izvajanjem skupnih aktivnostih na treh biosfernih območij Slovenije prispeval k povečanju prepoznavnosti biosfernih območij in izkoristil potenciale, ki jih »Unesco-vo« imenovanje prinaša območju. Projekt bo trajal 24 mesecev, izvajati pa se bo pričel oktobra.