Napovednik

Novice Društvo

Rezervacija termina za strokovno ekskurzijo v Francijo

• 10 maj 2018 |

Slovenske Lokalne akcijske skupine, vključene v DRSP, načrtujemo letos v sodelovanju z Mrežo za podeželje strokovno ekskurzijo v Francijo. Spoznali bomo odlične LAS in njihove projekte v vzhodnem delu Francije med Nancyjem in Strasbourgom, kjer bomo med drugim obiskali tudi Evropski parlament. Strokovna ekskurzija bo trajala od nedelje 24. junija do četrtka 28. junija 2018.

Rezervacija termina za strokovno ekskurzijo v Francijo

• 10 maj 2018 |

Preberite več...

PONOVITEV DELAVNICE za LAS o izboru operacij, pripravi obvestil o izboru in obravnavi pritožb v okviru javnih pozivov LAS

• 05 april 2018 |

Zaradi velikega zanimanja in čim večje kakovosti delavnice (število udeležencev na posamezni delavnici je omejeno) pripravlja CNVOS v sodelovanju z DRSP ponovitev celodnevne praktične delavnice na temo pravilnega izvajanja postopkov javnih pozivov v LAS.

Delavnica, ki bo znova izvedena 23. aprila, ima teoretični del, na katerem bo predstavljen postopek ocenjevanja ter izbora operacij, priprava obvestila o sofinanciranju in odločanje o pritožbah, ter praktični del, v katerem bodo udeleženci pod vodstvom dveh izkušenih predavateljev samostojno pripravili obvestilo LAS o zavrnitvi na javnem pozivu in reševali prejeto pritožbo. Po delavnici boste udeleženci znali razrešiti najpogostejše dileme in se izogniti pogostim napakam, ki se pojavljajo v postopkih javnih pozivov LAS. Podrobneje v vabilu (TUKAJ) in programu delavnice (TUKAJ).

Delavnica bo v ponedeljek, 23. 4. 2018, v prostorih CNVOS na Povšetovi 37 v Ljubljani. Prijave sprejemajo do 16. 4. 2018 oz. do zapolnitve mest.

Preberite več...

Posvet LAS: problematika izvajanja in usposabljanje za izvajanje programa CLLD/LEADER

• 30 marec 2018 |

Posvet LAS bo potekal v petek, 25. 5. 2018 v Lenartu. Osrednja tema posveta bo trenutna problematika izvajanja CLLD/LEADER in usposabljanje za izvajanje programa CLLD/LEADER (predstavitev projekta TELI2; podrobneje o projektu na http://teli2.eu/ ). Posvet organizirajo: DRSP, Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric, RAK Razvojna agencija Kozjansko, Oddelek za geografijo (Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani).

VABILO

Preberite več...

Zbor članov DRSP potrdil novo vodstvo

• 30 marec 2018 |

14. redni zbor članov Društva za razvoj Slovenskega podeželja je potekal, 27. 3. 2018 v Zavrču. Udeležilo se ga je preko 40 članov društva, predstavnikov institucij iz Haloz ter predstavnikov Lokalne akcijske skupine Sjeverozapad iz Hrvaške. Zbor članov je uvodoma pozdravil Jernej Golc, direktor PRJ HALO, ki je vodilni partner LAS Haloze in podžupan Občine Zavrč.

Na 14. Zboru članov so potekale volitve predstavnikov organov društva. Ponovno je bil za predsednika izvoljen Aleš Zidar, predstavnik LAS med Snežnikom in Nanosom, upravni odbor v mandatnem obdobju 2018 – 2022 pa sestavljajo (razvrščeni po abecenem redu priimkov): Viktorija Barbič, Tatjana Bogataj, Greta Černilogar, Luka Juvančič, Mojca Metličar in Goran Šoster. Predsednik Aleš Zidar se je v nagovoru po izvolitvi zahvalil vsem dosedanjim članom organov DRSP za uspešno delo in napovedal še bolj aktivno vlogo društva na področju razvoja slovenskega podeželja.
Zbor članov je gostil LAS Haloze, ki je udeležencem predstavil nekaj svojih uspešnih projektov, predstavili pa so se tudi Vinarska zadruga Haloze z.o.o., so.p in LAS Sjeverozapad iz Hrvaške; domačo turistično kmetijo Pungračič je predstavila letošnja Vinska kraljica Slovenije Katarina Pungračič.

Gradivo, predstavitve, izjava za javnost in lista prisotnosti so objavljeni TUKAJ.