Novice Društvo

Potrjen projekt sodelovanja Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost

• 01 marec 2019 |

LAS med Snežnikom in Nanosom s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja prejela odločbo za projekt Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost. Potrjena je vrednost sofinanciranja v višini 99.997,56€. LAS med Snežnikom in Nanosom je na 4. javni razpis za podukrep 19.3. Programa za razvoj podeželja iz naslova Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine prijavila 5 projektov sodelovanja s slovenskimi LASi.

15. redni zbor članov DRSP – Škofja Loka, 21. 3. 201

• 28 februar 2019 |

Vabimo vas na 15. Redni zbor članov DRSP, ki bo v četrtek, 21. 3. 2019 ob 10.00 uri, v Galeriji Franceta Miheliča, Spodnji trg 1, 4220 Škofja Loka. Osrednji del bo razprava o aktivnostih v prvem delu leta in potrditev poročil o delu za 2018. MKGP pa bo predstavil nekatere aktualne zadeve. Zaključili bomo z ogledom rokodelskih dobrih praks in lokalno kulinariko tokratnega gostitelja LAS loškega pogorja. Gradiva bodo objavljena v začetku marca na spletni strani društva (TUKAJ).

Izbrane štiri operacije sodelovanja LAS

• 28 februar 2019 |

Iz četrtega javnega razpisa za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin je AKTRP izdala 17 odločb za 4 operacije sodelovanja LAS, ki vključujejo slovenske lokalne akcijske skupine in tudi tuje partnerje. Odobrene so bile naslednje operacije v skupni vrednosti skoraj 1,2 milijona evrov:

- Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost (LAS loškega pogorja, LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS S CILjem in LAS Vipavska dolina),

- Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih (LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in LAS Goričko),

- E-nostavno na kolo (LAS loškega Pogorja, LAS Za mesto in vas, LAS Srce Slovenije, LAS Gorenjska košarica),

- Od tradicionalnih spretnosti do sodobnih ruralnih turističnih proizvodov (LAS Srce Slovenije in tuji partnerji iz Latvije, Poljske, Moldavije, Gruzije in Italije).

15. redni zbor članov DRSP in posvet LAS

• 28 februar 2019 |

Vabimo vas na 15. Redni zbor članov DRSP, ki bo v četrtek, 21. 3. 2019 ob 10.00 uri, v Galeriji Franceta Miheliča, Spodnji trg 1, 4220 Škofja Loka. Osrednji del bo razprava o aktivnostih v prvem delu leta in potrditev poročil o delu za 2018. MKGP pa bo predstavil nekatere aktualne zadeve. Zaključili bomo z ogledom rokodelskih dobrih praks in lokalno kulinariko tokratnega gostitelja LAS loškega pogorja.

Vabilo

Gradivo:

Aktivnosti LAS Za mesto in vas

• 27 februar 2019 |

LAS Za mesto in vas ima trenutno odobrenih 18 projektov, od tega so se trije že zaključili, osem se jih izvaja, sedem projektov pa začetek aktivnosti načrtuje v tem letu. Uspešno so izvedli dva razpisa, tretjega pričakujejo pred poletjem. Uspešnost delovanja in izpolnjevanja Strategije lokalnega razvoja preverjamo tudi z vprašanji vrednotenja strategije razvoja skupaj s partnerji projektov in organi LAS. Na podlagi rezultatov vrednotenja ter spremenjenih potreb in interesov v lokalnem okolju pripravljamo spremembo Strategije lokalnega razvoja, ki bo podana v javno obravnavo v sredini marca.