Društvo za razvoj slovenskega podeželja - Prihajajoči dogodki v SLO

Zaključni dogodki projekta SocialB

Oktobra in novembra potekajo zaključni dogodki projekta SocialB. Program izobraževanja in usposabljanja SocialB je namenjen socialnim podjetnikom, in tistim, ki bi to radi postali, študentom, svetovalcem, podpornemu okolju in vsem drugim, ki so kakorkoli povezani z okoljem socialne ekonomije. Serija zaključnih dogodkov se je pričela z delavnico 27. 10. 2022 v Ljubljani. V nadaljevanju bosta potekali zaključna mednarodna videokonferenco, 18. 11. 2022 na Irskem ter delavnica v Vitanjah 29. 11. 2022. Več podatkov o dogodkih in načinu prijave najdete TUKAJ.

Preberite več...

7. nacionalna konferenca »Dovolj za vse: Trajnostni odzivi skupnosti na podnebno krizo in draginjo«, 11. 11. 2022, Ljubljana

Na konferenci bodo domači in tuji predavatelji predstavili konkretne izkušnje in sistemske spodbude na ključnih področjih upravljanja z viri skupnosti – od nemškega eksperimenta s subvencionirano vozovnico za javni prevoz (»9 EUR Ticket«), do lokalno pridelane ekološke hrane in skupnostnih sončnih elektrarn tudi za tiste, ki niso lastniki streh. Vabilo, program in prijavnico na konferenco najdete na tej povezavi.

Preberite več...