Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih

• 07 januar 2021 |

V mesecu novembru 2020 je bila zaključena še ena dobra zgodba operacije sodelovanja Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, pri kateri smo združili moči LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Po poteh od Turjaka do Kolpe, LAS Goričko 2020 ter partner iz okrožja Killkenny iz Irske.

V sklopu operacije so se na različnih delavnicah, ki so bile izvedene s pomočjo zunanjih predavateljev izobrazili promotorji kolesarstva, ki bodo med svojimi vrstniki spodbujali trajnostno mobilnost in širili njen pomen. Promotorji kolesarstva so sodelovali tudi na Evropskem tednu mobilnosti, ki je potekal od 16.9 – 22.9.2020. V sklopu operacije so bile obnovljene in na novo zgrajene kolesarske postaje ter kupljena klasična kolesa in kolesa na električni pogon. Nastal je inovativen turistični produkt v navezavi na trajnostno mobilnost ter skupna promocijska brošura.

Skupaj s svojimi partnerji si prizadevamo k ohranitvi okolja in varovanju narave, katerega del je tudi trajnostna mobilnosti.

Več o projektu najdete na spletni strani: https://www.savinja.si/obdobje-izvajanja/2014-2020/trajnostna-mobilnost-in-turizem-na-kolesih/

Promocijsko brošuro si lahko ogledate na: https://www.virtualni-katalog.si/savinja/Trajnostna%20mobilnost%20in%20turizem%20na%20kolesih/

Turistični produkt LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter Mestne občine Velenje z naslovom Kolesarska pot »Griči in hribi Velenja« pa na naslednji povezavi https://www.savinja.si/s-kolesom-dozivite-grice-in-hribe-velenja/.