Poslovil se je profesor Michael Dower

  • 10 november 2022 |
  • velikost pisave

Umrl je prijatelj Michael DOWER (7. novembra 2022). Bil je velik zagovornik podeželskih skupnosti, dobro poznan številnim generacijam podeželskih aktivistov po celi Evropi. Obdarjen je bil z izjemno jasnostjo misli in sposobnostjo prepričevanja vseh vrst občinstva. Neutruden je bil pri zagotavljanju podpore pobudam za krepitev podeželske civilne družbe, zlasti v srednji in vzhodni Evropi ter v državah kandidatkah za članstvo v EU.

Upokojeni profesor Univerze v Gloucestershiru, je bil aktiven do zadnjega trenutka. Bil je bil pobudnik in ustanovitelj PREPARE in njen prvi koordinator, vedno pripravljen podpreti in svetovati svojim naslednikom in članom. Aktiven je bil na nacionalni in transnacionalni ravni v EU in preko njenih meja ter tudi v domači lokalni akcijski skupini. Prof. Michael DOWER je bil tudi boter ustanovitvi našega društva in je pomembno vplival na naše delo.

Vsi, ki smo ga spoznali in imeli priliko delati z njim, se bomo strinjali, da je bil velik strokovnjak in vizionar na področju razvoja podeželja. 

Michael Dower TRAK

Dower ustanovna

nazaj na vrh