Strokovni posvet slovenskih LAS in konferenca o sodelovanju s portugalskimi LAS – 2. – 5. oktober 2017

• 07 julij 2017 |

DRSP v oktobru pripravlja večdnevni strokovni posvet LAS z obiskom Portugalske in sodelovanjem na konferenci o sodelovanju med slovenskimi in Portugalskimi LAS. Ker gre za precejšen finančni zalogaj, saj je potrebno na Portugalsko potovati z letalom, smo se na zadnji seji UO DRSP odločili, da vsem slovenskim LAS ponudimo dve opciji potovanja in s tem tudi preverimo zanimanje za udeležbo na tem zanimivem posvetu.

Obe opciji vsebujejo isto potovanje oziroma ceno na Portugalskem, kjer imamo med 2. in 5. oktobrom vključeno vse za ceno 379,00 € (oziroma v primeru večjega števila udeležencev nekaj dražje zaradi dodatnega prevoza in vodiča – glej v prilogi):

1. Opcija vsebuje poleg portugalskega dela tudi letalski prevoz s turistično agencijo, ki je po zbranih ponudbah vreden 440 € z odhodom iz Benetk oziroma 310 € iz Bologne, vendar bi bilo potrebno v tem primeru spremeniti datum odhoda, ki je 30.9. in 4.10.2017, kar pomeni podaljšanje bivanja na Portugalskem in s tem večji stroški za prenočišče. Skratka opcija je 440,00 € + prevoz do Benetk, skupaj torej 819,00 + prevoz do Benetk.

2. Opcija predvideva zbirno mesto na letališču v Portu 2.10.2017, vsak si organizira potovanje do Porta sam. Prednost te opcije je, da je cenovno ugodna, saj se cene gibljejo od 175 € naprej. Problem je, ker jih ne moremo skupinsko bukirati, ampak je potrebno to narediti osebno, zato je to prepuščeno vsakemu posameznemu udeležence – seveda z našo pomočjo, če je potrebno. Torej 175 € + prevoz do Benetk – skupaj cca 554,00 € + prevoz do Benetk.

Kot vidite, ni opredeljen prevoz do Benetk. To pa zato, ker bo DRSP za svoje člane, če se bo le dalo, organiziralo skupni prevoz in ga večinoma tudi pokrilo (to je odvisno ali uspemo vsi na eno letalo, ali so različni termin ipd., kar v tem trenutku enostavno ne znamo kalkulirati). Iz tega razloga je pomembno, da dobimo vaš interes oziroma kar prijavo čimprej, oziroma do 31.7.2017, ko bomo zaključili prijave in se odločili kaj in kako.

Zato vas prosimo, da v prijavi navedete:

1. Ime in priimek udeleženca:

2. LAS:

3. Katero opcijo izbirate (če ste za obe, to tudi navedite): 1     2      obe

4. Kakšno namestitev želite oziroma ali se strinjate z namestitvijo v večposteljnih sobah: enosobna    dvosobna    trisobna    vseeno mi je

Na osnovi vaših prijav se bomo odločili, kako potujemo in boste dobili vsa navodila za bukiranje poleta. Ker trenutno ne vemo, kakšna bo udeležba na posvetu, vam svetujemo, da ne delate še posameznih rezervacij, dokler ne potrdimo izvedbe posveta.
Ker moramo agenciji na Portugalskem potrditi interes in plačati 30% cene za potrditev aranžmaja, vas prosim za resne in zanesljive prijave.

PS. Strošek udeležbe na strokovnem posvetu je upravičen strošek animacije delovanja LAS.

S spoštovanjem,

Aleš ZIDAR
Predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja

PROGRAM - OSNUTEK