Tematski posvet LAS: Medgeneracijsko in partnersko sodelovanje s primeri dobrih praks iz Slovenije in tujine

• 27 oktober 2017 |

Tematski posvet LAS je potekal 26. 10. 2017 v Komnu na Krasu in je bil sestavljen iz dveh delov. Najprej smo si ogledali socialno podjetje v kmetijstvu - Kmetija Brinjevka d.o.o., so. p.. Vlogo in aktivnosti kmetije ter zavoda Vezi pri izvajanju ocenjevanja delazmožnosti, poklicni rehabilitaciji in tudi zaposlovanju oseb s posebnimi potrebami je predstavila direktorica mag. KatarinaTomažič, svoje delo na kmetiji pa je opisalo tudi njihovih pet zaposlenih oseb z zmanjšano delovno zmožnostjo. Drugi del posveta je potekal v Kulturnem domu Komen, kjer smo udeležencem predstavili še dva uspešna projekta. Špela Kodre je predstavila mednarodno platformo za prostovoljsko delo na ekoloških kmetijah – WWOOF, ki deluje v 120 državah. Pred kratkim je bila vzpostavljena nacionalna mreže, na platformi pa sodeluje 53 slovenskih kmetij. Skupno pridelava hrane v urbanih območjih - Livada Lab je predstavila dr. Rozalija Cvejić. Nastal je na pobudo Mestne občine Ljubljana, ki želi pridobiti aktivne upravljavce javnih površin, njegov trajnosten rezultat pa bo prvi outdoor mladinski center. Vsi trije projekti oziroma pristopi so prenosljivi v druga območja, zato se je med udeleženci razvila razprava o možnostih sodelovanja ter priložnostih in težavah pri izvedbi projektov s temi vsebinami. Tokratni posvet je potekal v sodelovanju z LAS Krasa in Brkinov.

PREDSTAVITVE:

FOTOGALERIJA