Zbor članov DRSP potrdil novo vodstvo

• 30 marec 2018 |

14. redni zbor članov Društva za razvoj Slovenskega podeželja je potekal, 27. 3. 2018 v Zavrču. Udeležilo se ga je preko 40 članov društva, predstavnikov institucij iz Haloz ter predstavnikov Lokalne akcijske skupine Sjeverozapad iz Hrvaške. Zbor članov je uvodoma pozdravil Jernej Golc, direktor PRJ HALO, ki je vodilni partner LAS Haloze in podžupan Občine Zavrč.

Na 14. Zboru članov so potekale volitve predstavnikov organov društva. Ponovno je bil za predsednika izvoljen Aleš Zidar, predstavnik LAS med Snežnikom in Nanosom, upravni odbor v mandatnem obdobju 2018 – 2022 pa sestavljajo (razvrščeni po abecenem redu priimkov): Viktorija Barbič, Tatjana Bogataj, Greta Černilogar, Luka Juvančič, Mojca Metličar in Goran Šoster. Predsednik Aleš Zidar se je v nagovoru po izvolitvi zahvalil vsem dosedanjim članom organov DRSP za uspešno delo in napovedal še bolj aktivno vlogo društva na področju razvoja slovenskega podeželja.
Zbor članov je gostil LAS Haloze, ki je udeležencem predstavil nekaj svojih uspešnih projektov, predstavili pa so se tudi Vinarska zadruga Haloze z.o.o., so.p in LAS Sjeverozapad iz Hrvaške; domačo turistično kmetijo Pungračič je predstavila letošnja Vinska kraljica Slovenije Katarina Pungračič.

Gradivo, predstavitve, izjava za javnost in lista prisotnosti so objavljeni TUKAJ.