Mednarodni NEWBIE dogodek v Sloveniji, 4. 2. 2020 do 6. 2. 2020

• 14 januar 2020 |

Mednarodna evropska konferenca, tematski terenski obiski kmetij novih pristopnikov v Sloveniji ter zaključni znanstveni simpozij bodo v začetku februarja 2020 v Slovenijo privabili tako strokovnjake za razvoj podeželja in kmetijstva, inovativne nagrajene nove pristopnike iz držav partneric projekta NEWBIE ter številne mlade kmete.

Z veseljem Vas vabimo na dogodek, ki bo februarja 2020 potekal v Ljubljani. Dogodek organizirajo projektni partnerji projekta NEWBIE in CEJA (Evropsko združenje mladih kmetov).

Za Vas so pripravili sledeče vsebine:

- Torek, 4. 2. 2020: v Ljubljani (Biotehniška fakulteta) bo potekala interaktivna celodnevna konferenca, ki je namenjena kmetom, mladim kmetom, novincem, kmetijskim svetovalcem, vsem deležnikom na podeželju, raziskovalcem, študentom, inštitutom, agencijam in ministrstvom. Vabljeni govorci in izbrani primeri novih pristopnikov iz številnih držav EU nam bodo omogočili vpogled v načine reševanja številnih ovir pri uvajanju novosti, načine sodelovanja in povezovanja ter modele vzpostavljanja spodbudnega okolja za bolj inovativen razvoj kmetovanja. Poskrbeli bomo za interakcijo in povezovanje ter komunikacijo med udeleženci.

- Sreda, 5. 2. 2020: celodnevna ekskurzija (predvidene tri tematske poti v različne dele Slovenije) bo udeležencem predstavila zanimive kmetije, njihove izkušnje in dobre prakse, pogovore z osebami, ki tvorno prispevajo k spodbudnemu okolju za nove pristopnike, hkrati bo omogočila mreženje med deležniki iz več evropskih držav.

- Četrtek, 6. 2. 2020: vse, ki se raziskovalno ukvarjate z novimi pristopniki, vstopnimi in poslovnimi modeli, ali pa vas ta tematika zanima tudi na teoretično-metodološki ravni, vabimo na celodnevni znanstveni simpozij.

Več o samem dogodku in prijavni obrazec sta na voljo na povezavi: www.newbie-academy.eu. Lepo prosimo za razumevanje, ker je gradivo zaradi mednarodne udeležbe v angleškem jeziku. Pri izpolnjevanju prijave nakažite vaša interesna področja, ki jih bodo poskušali v največji možni meri upoštevati na samem dogodku.

Več o aktivnostih projekta NEWBIE v letu 2019 si lahko preberete na: http://online.fliphtml5.com/aqvsd/epbv/.

newbie new entrants