Informacija o izvajanju programa CLLD v obdobju koronavirusa

• 31 marec 2020 |

Komisija za izvajanje programa CLLD pri DRSP  je KO CLLD pozvala, da pošlje uradno informacijo o načinu izvajanja programa CLLD za vse tri vključene sklade v naslednjem obdobju. LAS za svoje delovanje potrebujejo predvsem informacije potrebne za izvajanje javnih pozivov na podlagi sprememb SLR, saj nekatere od njih niso potrjene. Prav tako pa še čakajo na informacijo o dodelitvi preostalih sredstev s strani ESRR. Komisija tudi opozarja na različno obveščanje v okviru posameznega sklada in prosi KO CLLD, da informiranje poenotijo. V odzivu pristojni odgovorijo na nekatera vpašanja.

KO CLLD se je odzval v štirih dnevih in na LAS naslovil nekatere odgovore. Pri tem pa opozoril na spreminjajočo se situacijo in pozval, predstavnike LAS in vodilne partnerje, da aktivno spremljajo spletne strani vseh organov, ki so vključeni v izvajanje ukrepa LEADER/CLLD. Sledilo je tudi uradno obvestilo MKGP (TUKAJ) v katerem  pojasnjujejo zadržanje rokov ob začetku veljavnosti Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS -CoV-2 (COVID-19).