15. obletnica delovanja DRSP – društvo odigralo pomembno vlogo in tako bo delovalo tudi v naprej

• 01 December 2017 |

Poldrugo desetletje delovanja kot vodilna nevladna organizacija za hitrejši razvoj slovenskega podeželja smo člani društva proslavili 29. 11. 2017 na Oddelku za zootehniko Biotehniške fakultete, v istih prostorih, kjer je leta 2002 potekal ustanovni zbor. Predsednik društva, Aleš Zidar, je v nagovoru predstavil izzive današnjega časa in zarisal prihodnjo pot ter se še posebej zahvalil članom organov in komisij za njihovo delo. V slavnostnem govoru je Tomaž Cunder orisal začetke formalnega povezovanja nosilcev razvojnih idej in akterjev razvoja slovenskega podeželja ter izpostavil vlogo prof. dr. Michaela Dowerja, takratnega predstavnika PREPARA in ključnih domačih strokovnjakov: dr. Marije Markeš, dr. Marka Koščaka, Rosane Ščančar, Gorana Šostra s sodelavci. Skozi pregled mejnikov je izpostavil vlogo in pomen društva na državni ravni in v mednarodnem prostoru. Člani smo se z minuto molka spomnili pokojne druge predsednice društva Rosane Ščančar in Gorana Ohmana, ki je s kamero zabeležil pomembne trenutke društva. Slovesnost sta zaokrožila nastop skupine Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove grape in druženje ob zaključku tega zelo aktivnega leta.
Več kot 40 aktivnih in nekdanjih članov ter vabljenih gostov s ponosom gledamo na prehojeno pot. Skupaj in povezani se bomo spoprijeli s prihodnimi izzivi, ki jih je več kot dovolj. Pozdravni nagovor in slavnostni govor ter fotogalerija so objavljani na spletni strani društva (TUKAJ).