Park doživetij Križevci privablja številne obiskovalce

• 29 marec 2019 |

V Križevcih pri Ljutomeru oz. natančneje v gozdu ob športno rekreacijskem centru v Borecih, je letos nastal Park doživetij Križevci, ki  privablja številne obiskovalce. Zasnova parka temelji na celostni obravnavi gozda kot prostora za mehke oblike rekreacije, igro, sproščanje in obenem izvajanje učnih vsebin za spoznavanje gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev. Celostna ureditev obstoječega gozda v t.i. ”gozd doživetij” spodbuja medgeneracijsko druženje, omogoča doživetje za telo in dušo ter je primerna tako za otroke in mladino, kot tudi za starejše rekreativce in bolj zahtevne uporabnike.

S parkom je vzpostavljena prva tovrstna športno rekreacijska infrastruktura na področju LAS Prlekija, izboljšana je tudi turistična privlačnost kraja, rekreacija na poligonih in na opremi v naravnem okolju pa prinaša pozitivne učinke tudi na medgeneracijsko druženje, na aktivno preživljanje prostega časa vseh generacij in zdravje prebivalcev.

Občina Križevci se je prijavila na prvi javni poziv LAS Prlekija in predmetna investicija je bila izbrana za sofinanciranje v okviru strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija. Občina je tako v začetku lanskega septembra iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, prejela odločbo o pravici do dodelitve sredstev v višini 62.912,04 EUR, razliko sredstev do pogodbene vrednosti 215.981,86 EUR pa je zagotovila iz občinskega proračuna.

VEČ