Festival slovenskih LAS 2018 - Skupaj za lokalni razvoj

Prijave na Festival Slovenskih LAS sprejemamo do 15. 8. 2018, rezervacije nočitev in najema stojnic pa le do 30. 7. 2018. Prijave pošljite po e-pošti na naslov info@drustvo-podezelje.si.


 

Festival LAS 2018 bo potekal 7. in 8. septembra v območju Kamnika. Pričakujemo več kot 70 udeležencev iz 8 evropskih držav, poleg Slovenskih pa so udeležbo že potrdili predstavniki iz Hrvaške, Poljske in Češke. Festival gosti LAS Srce Slovenije.

Osrednja tema letošnjega strokovnega posveta je Vrednotenje Strategij lokalnega razvoja LAS, v tem času izjemno aktualna tema v celotnem evropskem prostoru. Opredeliti in poenotiti želimo metode oziroma modele vrednotenja delovanja LAS in s tem olajšati delo LAS, predvsem pa uskladiti njihovo delovanje vsaj na regionalni ravni če ne širše. Gostili bomo tudi dva ugledna mednarodna strokovnjaka ga. Jelo Tvrdonovo, A-EDUCA, Slovaška in g. Roberta Lukescha, ÖAR GmbH, Austrija, ki bosta predstavila evropski okvir in pomen vrednotenja strategij lokalnega razvoja za uspešno izvajanje CLLD.

V popoldanskem delu bomo nadaljevali temo vrednotenja strategij lokalnega razvoja z zasnovo enotnega modela v Sloveniji, vzporedno pa bo potekal diskusijski krožek (Ne)razpoložljivost kmetijskih zemljišč v Sloveniji (projekt NEWBIE).

Horizontalen panel celotnega festivala bo Borza projektov sodelovanja in mreženje sodelujočih LAS. Za učinkovitejše delo vas prosimo, da svoje predloge vsebin projektov sodelovanja pošljete na priloženem obrazcu in označite s kom bi želeli opraviti dvostranske pogovore.

Drugi dan festivala bo potekal v okviru največjega etnološkega festivala v Sloveniji - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki vsako leto v Kamnik privabi več kot 30.000 obiskovalcev iz cele Evrope. Za predstavitev sodelujočih LAS in ponudnikov iz njihovega območja smo rezervirali 15 stojnic. Stojnice bomo oddali prvim prijavljenim.


Prijave na Festival Slovenskih LAS sprejemamo do 15. 8. 2018, rezervacije nočitev in najema stojnic pa le do 30. 7. 2018. Prijave pošljite po e-pošti na naslov info@drustvo-podezelje.si.


 

Moto letošnjega festivala je »Skupaj za lokalni razvoj« in verjamemo, da bo prinesel dogovore za boljšo bodočnost podeželja in LAS.

 

O Festivalu LAS:

DRSP – mreža slovenskih LAS vsaki dve leti organizira Festival slovenskih LAS. Festival je dvodnevni dogodek, ki povezuje strokovni posvet in festivalski del, njegov namen pa je promocija delovanja in sodelovanje med LAS. Festival je že pred časom postal mednaroden in poteka v enem od večjih slovenskih mest.


GRADIVA / DOCUMENTS

VABILO / INVITATION 
PROGRAM - SI /  PROGRAM – EN
OFFER FOR TRANSNATIONAL COOPERATION PROJECT
PRIJAVNICA (docpdf) / APPLICATION FORM (doc; pdf)

Program ogled dobrih praks v območju LAS Srce Slovenije / Programme of the good practices in the area of the LAG Heart of Slovenia tour:
Petek / Friday, 7. 9. 2018: Zgodbe izpod Kamniških planin / Stories from the foothills of the Kamnik alps
Sobota / Saturday, 8. 9. 2018: Utrip srednjeveških mest, lepote narave, kulturne in industrijske dediščine v Srcu Slovenije / 
The pulse of medieval towns, the beauty of nature, the cultural and industrial heritage in the Heart of Slovenia 


PREZENTACIJE:

Diskusijski krožek (Ne)razpoložljivost kmetijskih zemljišč v Sloveniji (projekt NEWBIE):

PREDLOGI ZA PROJEKTE SODELOVANJA


LISTA PRISOTNOSTI

 


FOTOGALERIJA


 

banner 2018 slo high 400x150

Nazadnje urejano na 0, 02.10.2018 10:33
nazaj na vrh